top of page

Award natuurinclusief ontwerpen!

Op de valreep in 2019 de Award Natuurinclusief Ontwerpen voor toekomstige realisatie in de wacht gesleept. Super trots op het ontwerp van Happy Days Zoetermeer! Door ecologie en biodiversiteit vanaf het begin van het ontwerpproces mee te nemen hebben we veel kansen kunnen benutten; zowel op de grote schaal als in de esthetische details. Met onze specifieke kennis van plant- en diersoorten, de geschiedenis van het landschap maar ook het menselijk gedrag vergroten we de affiniteit die de bewoners met de natuur hebben en daarmee de overlevingskans van onze ingrepen. Door de integratie van stedenbouw en landschap in 3 biotopen is er geen scheiding tussen gebouw en groen waardoor mens, natuur en huis een symbiose met elkaar aangaan. Egels kunnen in Happy Days van tuin naar tuin door de natuurlijke hagen en eten daar vervolgens alle slakken op. De zwaluwen hebben hun nestkommen onder de dakranden en scheren al dansend over de vijver om alle muggen op te eten. En dat is nog maar het begin! Bij P.A.D. vinden we namelijk niets mooier dan ontwerpen met ecosystemen om het proces te versterken en versnellen.

Deze award is een mooie tool om natuurinclusief ontwerp meer onder de aandacht te brengen en lessen met elkaar te delen. Alleen door een multidisciplinaire samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat de ingrepen die we doen ook echt nut hebben en natuurinclusief ontwerpen dadelijk geen pionierspraktijk meer is, maar de standaard.

Happy Days Zoetermeer is een integrale, multidisciplinaire samenwerking met plein06MIX architectuur B.V.Kolpa Architecten, Witteveen+Bos

ERA Contour B.V.

december 2019

CONTACT

FOLLOW

ADRES

Het Industriegebouw (HIG)

Goudsesingel 52-214 

3011 KD Rotterdam

  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
bottom of page