top of page

Stadsnatuur 010

Groengebieden in groenvisies worden vaak  weergeven met verschillende tinten groen en lukraak aan elkaar verbonden. Maar wat betekend een specifieke kleur groen voor een biotoop? En kunnen we zomaar elk groengebied aan elkaar verbinden?

 

Wij onderzochten voor Rotterdam wat de kernwaardes zijn van de belangrijkste groenplekken en welke verbindingen essentieel en wenselijk zijn. 

PROJECT 

locatie 

Rotterdam
 

jaar

2021
 

PAD De 5 V's.jpg
.jpg

Vleermuizen, vogels en vossen zijn belangrijke bewoners van onze steden. Maar een slechtvalk wil niet hetzelfde als een uil. Waar specifieke soorten wonen en hoe ze zich verplaatsen is essentiële informatie om de juiste verbindingen te kunnen maken.

.jpg
.jpg
.jpg

Ontwerpen met de natuur is ontwerpen vanuit het ecosysteem. Een ecosysteem bestaat uit de onderlinge relatie tussen soorten. Het doel van een natuurinclusieve benadering is om die relaties zo te ontwerpen dat er een symbiose ontstaat tussen mens, dier, plant en gebouw.

Dit betekent dat er geen losse ingrepen kunnen worden gedaan zonder na te denken over de relatie met andere soorten. Zo kunnen bomen in een weidevogelgebied funest zijn, terwijl natuurinclusief bouwen in een weiland op de juiste manier een bijdrage kan leveren voor vleermuizen. Deze afweging is alleen te maken door de planlocatie als steppingsstone te zien binnen een grote geheel.

.jpg

CONTACT

FOLLOW

ADRES

Het Industriegebouw (HIG)

Goudsesingel 52-214 

3011 KD Rotterdam

  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
bottom of page