top of page

Bentinckpark:
van grijs naar groen

Toen in 1940 Diergaarde Blijdorp werd geopend op de nieuwe locatie werd de Bentincklaan aangewezen als toegangs-as om de prachtige entree accentueren. Geheel in de stijl van de tijd werd er een strakke brede weg van asfalt aangelegd. Met oog op de toekomst vroegen wij ons af of op deze plek nog wel een vierbaansweg nodig is en onderzochten we de kansen om van de toegangsallee een natuurinclusief wijkpark te maken. 

Het plan voor het Bentinckpark bestaat uit een moderne groene loper die past bij de huidige tijdsgeest. En waar de duurzame ambities van de gemeente, onderwijsinstellingen en ondernemers in terugkomen. Deze groene toegangsallee verbindt de stadsnatuur, vergroot de walkability in de omgeving en stimuleert het gebruik van het OV terwijl de bereikbaarheid van alle functies intact blijft. 

 

Bentinckpark wordt hiermee onderdeel van een belangrijke routing tussen Rotterdam Centraal en de Dierentuin. Waar bewoners groenplekken voor de deur hebben, waar ondernemers duurzaam kunnen ondernemen, en waar scholieren in de pauze in een gezonde omgeving kunnen opladen.

Van Bentincklaan naar Bentinckpark; van grijs naar groen!

 

 

PROJECT 

locatie 

Bentincklaan Rotterdam
 

opdrachtgever

eigen initiatief

jaar

2021
 

partners
Stadsdokter Rini Biemans

.jpg
IMG_20210122_110727.jpg
.jpg

Bentinckpark kan een belangrijke ontbrekende schakel in het Rotterdamse ecosysteem opvullen. Na het succes van het Essenburgpark liggen er kansen om hier de stadsnatuur te vergroten en het gehele ecosysteem met elkaar te verbinden. De statensingel ligt naar binnengekeerd; terwijl het Bentinckpark het groen naar buiten kan brengen en de horizontale groenverbinging aanzet aan de noordzijde van het spoor.
 

PAD_Bentinckpark_analysekaarten_schaalloos_functie_Tekengebied 1 grote schaal.jpg

Bentinckpark heeft een bijzondere ligging tussen woonwijk en spoor. Het is onderdeel van een belangrijke route van Centraal Station richting de dierentuin waar diverse scholen en ondernemers aan liggen. Het is dus een A route, die bijbehorende uitstraling en samenhang verdient. 


PAD_Bentinckpark_analysekaarten_schaalloos_Verkeer grote schaal_Tekengebied 1 grote schaal

De vier huidige rijbanen zijn overbodig voor de functie van dwarsverbinding die de Bentincklaan nu vervult. Dit betekent dat er aan beide zijde een vergroening plaats kan vinden van bijna 20m. De trambaan kan behouden blijven en dienen als tweebaansweg. Woningen en scholen blijven bereikbaar via de ventwegen. Vergroenen maakt het gebruik van de fiets nog aantrekkelijker wat past bij de ambitie om op wijkniveau langzaam verkeer en OV gebruik te stimuleren. 

Door gebruik te maken van de ruimte die aanwezig is, maar nu niet gebruikt wordt kunnen we optimaal vergroenen terwijl de bereikbaarheid gewaarborgd blijft. 

Welkom in het Bentinckpark waar het prettig wonen is. Waar men duurzaam onderneemt, scholieren gezond pauze vieren, en waar de Dierentuin de duidelijke trekpleister is. Een modern wijkpark waar wandelen, verblijven en duurzaam vervoer de boventoon voert.

doorsnede_bentinklaan bestaande situatie_Tekengebied 1.jpg
doorsnede_bentinklaan ontwerp_Tekengebied 6.jpg
PAD_Bentinckpark_plattegrond.jpg

CONTACT

FOLLOW

ADRES

Het Industriegebouw (HIG)

Goudsesingel 52-214 

3011 KD Rotterdam

  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
bottom of page